Σπουδές στην Κλασσική Μουσική

Έγχορδα 

 

Οι σπουδαστές αναπτύσσουν τη δεξιοτεχνία τους και διαμορφώνουν την προσωπική τους μουσική έκφραση, μέσα από τη μελέτη έργων της κλασικής, της ρομαντικής, αλλά και της σύγχρονης εποχής.

Η πρόοδος των μαθητών ελέγχεται ανά 2 μήνες, μέσω των μουσικών συναντήσεων, ενώ 2 φορές το χρόνο οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τη δουλειά του σε συναυλίες του ωδείου.

Η φοίτηση στη σχολή Εγχόρδων πραγματοποιείται σε 4 επίπεδα (Προκαταρκτική - 2 έτη, Κατωτέρα - 3 έτη, Μέση - 3 έτη, Ανωτέρα - 3-4 έτη).

Στην Προκαταρκτική και την Κατωτέρα το μάθημα διαρκεί 40΄, στην Μέση 60΄ και στην Ανωτέρα 80΄ την εβδομάδα. και το μάθημα είναι ατομικό.

Ο σπουδαστής υποχρεούται παράλληλα να παρακολουθήσει τα εξής γενικά μαθήματα: Θεωρία (3 έτη), Σολφέζ (5 έτη), Αρμονία (3 έτη), Μουσική Δωματίου (2 έτη), Ιστορία Μουσικής (2 έτη), Χορωδία (2 έτη), Prima-vista, Μορφολογία (1 έτος), Πρακτικό Διδασκαλείο (2 έτη), Ορχήστρα ή μικρά οργανικά σύνολα, Εργαστήρια ακουστικής εξάσκησης στην τονική ακρίβεια.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών, ο σπουδαστής παίρνει μέρος σε απολυτήριες Πτυχιακές ή Διπλωματικές εξετάσεις. Με την επιτυχή περάτωσή τους λαμβάνει Πτυχίο ή Δίπλωμα αναγνωρισμένο από το Κράτος.

Διδάσκουν: Βιολί - Λύτρα Τατιάνα , Δεμερτζής Γιώργος, Βιολοντσέλο - Ηλιάδη Δάφνη, Κοντραμπάσο - Αμιράλης Όσβαλντ