Καθηγητές και καθηγήτριες ~ Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας
 

Καθηγητές και καθηγήτριες

 

Το διδακτικό προσωπικό αποτελείται τόσο από νέους μουσικούς με αναγνωρισμένο ταλέντο και αξιόλογη καλλιτεχνική δράση, όσο και από ήδη γνωστούς, καταξιωμένους καλλιτέχνες με λαμπρή σταδιοδρομία. Ενδεικτικά αναφέρουμε με αλφαβητική σειρά:

Τομέας Κλασσικής Μουσικής

Πιάνο : Αβρανά Φανή, Αλησάφης Χρύσανθος, Βουρακίδου Ιωάννα, Κουρή Μαρία, Μάνεσης Γιώργος,Τοκμακίδου Όλγα, Ναστούλη Μαρίνα, Οικονομίδου Σόνια, Παπαθεοδώρου Δημήτρης, Ρώτα Μαρία, Φιλιππόνη Λουκία, Φωτιά Μαρία, Χάλαρη Μαίρη, Χαλάψη Άλλα, Ιωάννα Κοράκη,Καφή Αικατερίνη,Κόγκος Γεώργιος.

Κιθάρα : Σουρβίνος Μιχάλης, Κονταξάκης Μιχάλης, Ευθυμιάδη Ελισάβετ, Μάρκος Δεστέφανος,Χριστοδούλου Μαργαρίτα,Καρυώτη Κατερίνα, Χαϊκάλη Μαρία.

Μονωδία : Φωνητική : Αράπη Μάρθα, Ιασωνίδου Μήδεια, Σπανάκη Λουκία, Μησαϊλίδης Γιώργος, Ιωάννα Κοράκη.

Μελοδραματική : Ιασωνίδου Μήδεια

Πιάνο Συνοδεία : Ιασωνίδου Μήδεια, Λουίζα Κουλά, Μαρία Κουρή.

Βιολί : Χαλάψης Βλαντισλάβ,Χαλάψης Αλέξανδρος,Καρασαββίδης Χαράλαμπος, Σεστάνι Φρανς, , Νάντια Σαραντίδου, Σιμελιωνίτε Ράσα.

Βιόλα : Αλέξανδρος Χαλάψης, Νάντια Σαράντίδου.

Βιολοντσέλλο : Νίνα Βαγγέλης, Ρίπο Ρενάτο, Φίλιππα Τέττα, Φαμπιόλα Οχέδα.

Κόντραμπάσσο : Ηλιάδη Βάσια,Ασλανίδης Δημήτρης, Γιάννης Σερελέας.

Φλάουτο : Μπάρμπας Ηλίας.

Όμποε : Βάμβας Δημήτρης.

Κλαρινέτο : Πολίτης Άγγελος.

Σαξόφωνο : Κερκέζος Θεόδωρος.

Τρομπέτα : Μητσόπουλος Γιάννης, Μπαλαμός Παναγιώτης.

Κόρνο : Σίσκος Κώστας.

Τρομπόνι : Ζαφειρόπουλος Παναγιώτης.

Ανώτερα Θεωρητικά ( ωδική, αρμονία, αντίστιξη, φυγή): Αβρανά Φανή, Γρηγοράκης Ιωάννης, Κωστόπουλος Μαρίνος, Μακροπόδης Δημήτρης, Ντρέλας Νικόλαος, Ρώτας Βασίλης.

Σύνθεση : Κωστόπουλος Μαρίνος, Μακροπόδης Δημήτρης, Ντρέλας Νίκος, Ρώτας Βασίλης.

Θεωρία : Μακροπόδης Δημήτρης, Κωστόπουλος Μαρίνος,Κόγκος Γεώργιος

Σολφέζ : Μακροπόδης Δημήτρης, Κωστόπουλος Μαρίνος,Κόγκος Γεώργιος.

Αρμονία Υποχρεωτική: Μακροπόδης Δημήτρης, Κόγκος Γεώργιος, Κωστόπουλος Μαρίνος

Ιστορία Μουσικής, Μορφολογία : Κωστόπουλος Μαρίνος, Μακροπόδης Δημήτρης.

Μουσική Υπαγόρευση (Dictee) : Δημήτρης Μακροπόδης,Κόγκος Γεώργιος, Μαρίνος Κωστόπουλος.

Ενορχήστρωση, Οργανολογία: Μακροπόδης Δημήτρης.

Ενοργάνωση Πνευστών Οργάνων : Μακροπόδης Δημήτρης.

Παιδική Χορωδία : Χριστιάννα Αδαμοπούλου

Χορωδία : Κόγκος Γεώργιος

Διευθύνση Χορωδίας : Γρηγοράκης Ιωάννης

Διεύθυνση Ορχήστρας : Χρύσανθος Αλισάφης

Μουσικό Νηπιαγωγείο

Μουσικοκινητική αγωγή σε παιδιά προσχολικής ηλικίας : Καραχρήστου Αναστασία.

Σύγχρονες Σπουδές

Ηλεκτρική Κιθάρα : Λαγός Βασίλης,Γιώργος Δασκαλάκης, Κωστάκης Μάνος .

Ηλεκτρικό Μπάσσο : Μάνος Ντίνος.

Jazz Αρμονία : Περικλής Τριβόλης, Βασίλης Λαγός.

Drums : Γανιάρης Σωκράτης, Κωνσταντινίδης Χρήστος, Βαγγέλης Κοτσάμπασης,

Ελαφρό Τραγούδι : Ιωάννα Κοράκη, Bιβή Κίτσου.

Jazz Vocals: Σοφία Νοητή, Bιβή Κίτσου.

Jazz Σαξόφωνο : Γιάννης Κασσέτας, Γουδέλης Βύρων.

Jazz Κοντραμπάσσο : Περικλής Τριβόλης.

Jazz Τρομπέτα : Χατζηκαλέας Στέλιος, Παπαδόπουλος Δημήτρης.

Jazz Κιθάρα : Γιώργος Δασκαλάκης, Λαγός Βασίλης, Κωστάκης Μάνος .

Jazz Πιάνο : Κοντραφούρης Γιώργος , Iωαννίδης Παύλος , Κωστής Χριστοδούλου.

Jazz Drums : Σταυρόπουλος Ιωάννης, Βαγγέλης Κοτσάμπασης.

Μουσική Τεχνολογία : Αντωνίου Ουίλιαμ, Τσελέντης Ναούμ, Καμπύλης Στάθης

Μουσική Κινηματογράφου : Αντωνίου Ουίλιαμ.

Μουσικά Σύνολα : Κωστής Χριστοδούλου, Βασίλης Λαγός,Δασκαλάκης Γιώργος, Κωνσταντινίδης Χρήστος, Περικλής Τριβόλης.

Μπουζούκι : Παϊσιος Νίκος, Ανδρέας Μέξας.

Παραδοσιακή Μουσική

Κρητική Λύρα : Mπικάκης Όθωνας.

Ούτι : Παπαδημητράκης Αλέξανδρος, Αβραμίδης Γιάννης.

Παραδοσακά Κρουστά : Γανιάρης Σωκράτης.

Κλαρίνο : Γεωργόπουλος Θεόδωρος,Θεοδόσης Διονύσης.

Πολίτικο Λαούτο : Διόμεια Φάντη.

Παραδοσιακό Τραγούδι : Διόμεια Φάντη.

Σαντούρι: Βέργος Παναγιώτης.

Κανονάκι : Πάνος Δημητρακόπουλος.

Βυζαντινή Μουσική : Παυλάκης Σπυρίδων.

Λαούτο (νησιώτικο-στεριανό) : Διόμεια Φάντη.

Λαική Μουσική

Μπουζούκι: Τζουράς, Μπαγλαμάς :Παντελάκης Παντελής, Ανδρέας Μέξας.


 

ΚΟΥΡΗ ΜΑΡΙΑ

Κουρη ΜαριαΓεννήθηκε στην Αθήνα. Άρχισε τις σπουδές της στο πιάνο στο Εθνικό Ωδείο σε ηλικία 7 ετών και με καθηγητή τον διεθνούς φήμης σολίστα Τόνι Γεωργίου, απ’ όπου αποφοίτησε με υποτροφία

παίρνοντας “Δίπλωμα” με βαθμό “Άριστα παμψηφεί.” Σπούδασε επίσης Ανώτερα Θεωρητικά με τον καθηγητή Δημήτρη Μακροπόδη στο Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας (Σ.Ω.Α.) και πήρε Πτυχίο Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας.

Έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ και έχει λάβει μέρος σε συναυλίες με έργα Μουσικής Δωματίου και έργα Νέων Ελλήνων Συνθετών. Από το 1984 έως το 1990 εργάστηκε ως Καθηγήτρια Πιάνου στο Εθνικό Ωδείο Δάφνης και στο Αθηναϊκό Ωδείο. Από το 1990 έως και σήμερα είναι καθηγήτρια πιάνου στο Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας.

 

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΑΣΟΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΑΣΟΣΟ Στέφανος Νάσος έχει δώσει συναυλίες ατομικές και μουσικής δωματίου, κι έχει εμφανιστεί ως σολίστ με ορχήστρες σε Βουλγαρία, Φινλανδία, Αγγλία, Γερμανία, Ιαπωνία και Ελλάδα. Ηχογράφησε το 2ο κονσέρτο του Προκόφιεφ με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΑ καιδύο ψηφιακούς δίσκους: μουσική δωματίου του H.Vieuxtemps, και τα έργα για πιάνο του Αιμ. Ριάδη. Έχει εμφανιστεί με όλες τις σημαντικές ελληνικές ορχήστρες, προσφάτως με την Καμεράτα στον κύκλο όλων των κοντσέρτων του Beethoven σε φορτεπιάνο (2013). Επιπλέον, παρουσίασε σε πανευρωπαϊκή πρεμιέρα το έργο του Γ. Τσοντάκη Άνθρωπος των Θλίψεων για πιάνο και ορχήστρα το 2008 με την KOA. Ως σολίστας, παρουσίασε έργα για πιάνο των Γ. Τσοντάκη, Δημ. Τερζάκη, Μ. Βάρβογλη, Ριάδη, Γ. Σισιλιάνου και Δημ. Μητρόπουλου, Μ. Μπορμπουδάκη, Γ. Ψαθά, G. Crumb, και J. Ter Veldhuis σε πρώτες εκτελέσεις.

Ο Στέφανος έλαβε τον τίτλο του διδάκτορα της μουσικής από την Ακαδημία Sibelius του Ελσίνκι το 2006 (καθηγ. Matti Raekallio), ενώ προηγουμένως σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Μουσικής της Κολωνίας (καθηγ. Roswitha Gediga), στην Ανωτάτη Σχολή Μουσικής της Καρλσρούης (καθηγ. Sontraud Speidel), και στο Ωδείο «Νίκος Σκαλκώτας» (καθηγ. Καλομοίρα Νάσου).

Ο Στέφανος διδάσκει πιάνο στα ωδεία Ορφείο και Σύγχρονο της Αθήνας. Στο χώρο της μουσικής δωματίου συνεργάζεται σταθερά με εξαιρετικούς συναδέλφους όπως οι Α. Παληός, Ν. Νικόπουλος, Ι. Ζήκου, Μ. Δωρή, Μ. Μαργαρίτη, Α. Καθαρίου, M. Zeffiri, Β. Βενετικίδου και το κουαρτέτο εγχόρδων xPause, ενώ αποτελεί μέλος του Ergon Ensemble και του Συνόλου Φεστιβάλ Ιονίων με τα οποία έχει παρουσιάσει έργα σημαντικών σύγχρονων συνθετών σε πρώτες πανελλήνιες εκτελέσεις. Οι εμφανίσεις του περιλαμβάνουν φεστιβάλ όπως το “musei di sera” στην Τεργέστη της Ιταλίας, τα Φεστιβάλ Αθηνών, Σερίφου, Σάμου (Young Artists Festival) και Παξών, το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης, τα Διεθνή Φεστιβάλ Γιάννη Α. Παπαϊωάννου (Καβάλα), Αίγινας και Σύγχρονης Μουσικής Pharos (Λευκωσία), τις ΣυνΤεχνίες, το κοινό συνέδριο ICMC/SMC 2014, τις Ελληνικές Μουσικές Γιορτές, και την Θερινή Ακαδημία Μουσικής του Ιονίου Πανεπιστημίου. Παρουσίασε έργα μουσικής δωματίου των Θοδ. Αντωνίου, Αντ. Ανισέγκου, Γ. Βλαχόπουλου, Αργ. Κουνάδη, Αρ. Κουντούρωφ, Ντ. Κωνσταντινίδη, Π. Πλακίδη, X. Σαμαρά, Τερζάκη και Τσοντάκη σε πρώτες εκτελέσεις σε εξωτερικό και Ελλάδα. Από το 2009 ανέλαβε τις Εκδόσεις Νάσου, ενώ από το 2012 διοργανώνει τον κύκλο «Το piano στα forte του».

 

ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΤΖΗΚΑΛΕΑΣ

Γεννήθηκε (1985) και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Πήρε τα πρώτα του μαθήματα κλασσικού πιάνου και θεωρίας σε ηλίκια 8 ετών με καθηγήτρια την Βάγια Ζάννου. Μετά από αρκετά χρόνια δύσκολης συμβίωσης με το πιάνο, το 2005 ξεκινά μαθήματα

τρομπέτας στο Δημοτικό Ωδείο Ν. Ιωνίας (Βόλος) με δάσκαλο τον Κωνσταντίνο Γράβο. Το 2007 αποφοιτεί από το Παιδαγωγικού Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μετακομίζει στην Ολλανδία όπου και φοιτεί στο τμήμα Τζαζ Τρομπέτας του Κονσερβατορίου της Ουτρέχτης με δάσκαλο τον Angelo Verploegen. Παράλληλα παίρνει μαθήματα από τους Kenny Wheeler, Gerard Presencer, Ritchie Beirach, Peter Bernstein και Hein van de Geyn ενώ τη χρονιά 2010-2011 είχε την ευκαιρία να φοιτήσει στο Ινστιτούτο Τζαζ της Ανώτατης Μουσικής Ακαδημίας και παραστατικών τεχνών στο Γκρατς της Αυστρίας (Jazz Institute, Universität für Musik und Darstellende Kunst Graz) με κύριο δάσκαλο τον Jim Rotondi αλλά και τον Renato Chicco.

Κατά τη παραμονή του εκτός Ελλάδας συμμετέχει σε διάφορα groups και ηχογραφήσεις με βάση τον αυτοσχεδιασμό, εμφανίζεται σε σκηνές της Ολλανδίας, Γερμανίας, Αυστρίας, Κύπρου και Δημοκρατίας της Μακεδονίας ενώ μαζί με τον κιθαρίστα και συνθέτη Ανδρέα Παπαγιαννακόπουλο (και αργότερα τη σύμπραξη του κοντραμπασίστα Βασίλη Στεφανόπουλου) ιδρύουν το "Yiafka Playground 3" (βλ. Περιοδικό Jazz&Tzaz τ. 232/233, 2012). Υπήρξε μέλος των ορχηστρών HKU Big Band και Big Band Utrecht (2009-2011).

Μετά την αποφοίτησή του (Δεκέμβριος 2011 - Bachelor of Music with honors) επιστρέφει στην Ελλάδα και συμπράττει με διακεκριμένους μουσικούς της τζαζ όπως ο Γρηγόρης Ντάνης, Δημήτρης Παντελιάς, Τάκης Πετερέλης, Banda Valeu, Κώστας Γιαξόγλου, Γιάννης Παπαναστασίου κ.ά. αλλά και με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και την Τάνια Τσανακλίδου.

Το Απρίλιο του 2013 συνεργάζεται με τον Ολλανδό συνθέτη και κιθαρίστα Marc van Vugt στα πλαίσια του project "Ubuntu II" και μοιράζεται τη σκηνή με τους Sylvain Beuf, Steve Beresford, Michael Occhipinti και Robin Eubanks στο Vredenburg Concert Hall της Ουτρέχτης στην Ολλανδία ενώ παράλληλα την ίδια χρονιά ηχογραφεί την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Urban Stories" μαζί με τους Γρηγόρη Ντάνη, Βασίλη Στεφανόπουλο, Martin Grabher και Δημήτρη Παντελιά η οποία εκδίδεται από την "Ankh Music" (ΑnkhJazz 0917-2).

 

ΘΕΟΔΩΣΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

ΘΕΟΔΩΣΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣΟ Διονύσης Θεοδώσης, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Η πρώτη του επαφή με τη μουσική τοποθετείται στην ηλικία των εννέα ετών, όταν παρακολούθησε μαθήματα Βυζαντινής μουσικής από τον Παναγιώτη Κίκιλη.

Από τα γυμνασιακά του χρόνια ασχολήθηκε με την παραδοσιακή λαϊκή μουσική, μαθητεύοντας κοντά σε ιδιαίτερα αξιόλογους δασκάλους. Πρώτοι του δάσκαλοι στο κλαρίνο ήταν ο Γιώργος Δαλιάνης και ο Θοδωρής Γεωργόπουλος, ενώ ιδιαίτερα ωφελήθηκε και από την παρακολούθηση σεμιναρίου με διδάσκοντα τον Αλέξανδρο Αρκαδόπουλο.

Αργότερα και με την εισαγωγή του στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου, πέρα από τη γενικότερη μουσική παιδεία που έλαβε, του δόθηκε η ευκαιρία να θητεύσει κοντά στους: Αποστόλη Βαγγελάκη, Βασίλη Κομματά και Θωμά Χαλιγιάννη. Από μικρή ηλικία συμμετείχε σε μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Από το 2008 εμφανίζεται και στη δισκογραφία. Μέχρι και σήμερα έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Χρόνης Αηδονίδης, ο Παναγιώτης Λάλεζας, ο Αντώνης Απέργης, ο Haig Yazdjian, ο TigranSarkisian, ο Κώστας Παυλίδης, η Αρετή Κετιμέ, η Κατερίνα Τσιρίδου, η Γιώτα Νέγκα, η Σοφία Παπάζογλου, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Αγάθωνας Ιακωβίδης, ο Φίλιππος Πλιάτσικας, ο Θοδωρής Κοτονιάς, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, ο Χρήστος Παπαδόπουλος, ο Θέμης Αδαμαντίδης κ.ά.

 

ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΟ Γιώργος Δασκαλάκης γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα. Ξεκίνησε να μαθαίνει ηλεκτρική κιθάρα σε ηλικία 15 ετών και συνεργάστηκε με διάφορα τοπικά ροκ σχήματα. Το 1991 πήρε τα πρώτα του μαθήματα κλασσικής κιθάρας και θεωρίας στο ωδείο

J.S.Bach με καθηγητές τους Αντιγόνη Μαράκη και Νίκο Κυπουργό.

Το 1992 ξεκίνησε να παίζει κιθάρα σε επαγγελματική βάση, ενώ παρακολούθησε μαθήματα μοντέρνας και κλασσικής κιθάρας με τον Αγγελο Γαβριήλ. Το 1995 γράφτηκε στο Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας όπου σπούδασε κλασσική αρμονία με τον Μιχάλη Τραυλό. Μετά τις πτυχιακές του εξετάσεις το 1998, συνέχισε τις σπουδές του στο ίδιο ωδείο, με ειδικό μάθημα την κλασσική κιθάρα και καθηγητή τον Ιάκωβο Κολανιάν. Μετά την αποφοίτηση του το 2001, εργάστηκε ως καθηγητής μοντέρνας κιθάρας στο Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας καθώς και σε άλλα ωδεία της Αθήνας ενώ συνέχισε να συνεργάζεται επαγγελματικά με διάφορα σχήματα στο χώρο του rock, funk και blues.

Το 2003 έφυγε για την Ολλανδία όπου σπούδασε τζαζ κιθάρα στο κονσερβατόριο της Ουτρέχτης με καθηγητή τον EefAlbers, από όπου και αποφοίτησε το 2008. Παρακολούθησεσεμινάριααπότους: Pat Martino, John Scofield, Kai Eckhardt, Marcus Miller, Jesse van Ruller, Bert van den Brink, Kurt Rosenwinkel κ.α.

Εργάστηκε ως καθηγητής κιθάρας σε διάφορες μουσικές σχολές του Άμστερνταμ μεταξύ των οποίων και στο MuziekschoolAmsterdam ενώ συνεργάστηκε με πολλούς μουσικούς της τοπικής τζαζ σκηνής.

Το 2009 δημιούργησε το δικό του τζαζ κουαρτέτο με το οποίο εμφανίστηκε σε διάφορες μουσικές σκηνές της Ολλανδίας καθώς και στα τζαζ φεστιβάλ της Καλαμάτας (2011) και του Αγρινίου (2012). Το 2013 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στη τζαζ κιθάρα και σύνθεση στο κονσερβατόριο της Ουτρέχτης

 

Χριστοδούλου Κωστής

Χριστοδούλου ΚωστήςΟ Κωστής Χριστοδούλου γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Σπάρτη. Οι πρώτες σκέψεις του να γίνει μουσικός έγιναν αφού άκουσε το «Black or White» του Michael Jackson, το 1992. Παρ’ όλα αυτά, άρχισε να ασχολείται με τη μουσική μαθαίνονταςρεμπέτικα τραγούδια, παίζοντας κλασικό πιάνο και συμμετέχοντας σε τοπικά ροκ συγκροτήματα.

Τελειώνοντας το σχολείο, το 2001, ζει για έναν χρόνο στην Αθήνα, όπου ξεκινάει τις πρώτες επαφές με τη γλώσσα της jazz, έχοντας για δάσκαλο το Σταύρο Λάντσια.

Το 2002 γίνεται δεκτός στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, και ζει στην Κέρκυρα μέχρι τον Οκτώβρη του 2006. Εκεί παρακολουθεί μαθήματα με τους Γιώργο Κοντραφούρη, Δημήτρη Καλαντζή, Δήμο Δημητριάδη.

Από τον Ιανουάριο του 2007 μέχρι το Μάιο του 2008 ζει στο Ελσίνκι (Φινλανδία), όπου, ως φοιτητής του τμήματος jazz της Ακαδημίας Sibelius, κάνει μαθήματα πιάνου (Jarmo Savolainen/Jim Beard), ενορχήστρωσης για Big Band (Antti Rissanen) και ενορχήστρωσης για μικρότερο σύνολο [«five horns»] (Jarno Kukkonen).

Από το Σεπτέμβριο του 2008 ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Πρόσφατα ολοκλήρωσε το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ με τον τίτλο Το Πράγμα.

 

 

Μπόγρη Άρτεμις

Μπόγρη ΆρτεμιςΓεννήθηκε στην Αθήνα και άρχισε τις μουσικές της σπουδές πρώτα στο πιάνο σε ηλικία 10 ετών.

Το 1996 ξεκίνησε μαθήματα κλασσικού τραγουδιού στην τάξη της Μαρίνας Κρίλοβιτς στο Ωδείο Αthenaeum από όπου πήρε το δίπλωμα της τον Ιούνιο του 2002 με το βαθμό Άριστα Παμψηφεί, Α΄ Βραβείο, και χρυσό μετάλλιο.

Έχει συμμετάσχει σε μαθήματα υποκριτικής και μελοδραματικής που δόθηκαν από τους σκηνοθέτες Βασίλη Νικολαίδη και Κάρμεν Ρουγγέρη, καθώς και σε σεμινάρια τραγουδιού του Άρη Χριστοφέλλη, με τον οποίο συνεχίζει τη μελέτη ρεπερτορίου.

Από το 2001 συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή σε παραγωγές της παιδικής σκηνής.Έχει δώσει συναυλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας συνεργαζόμενη με την Πρότυπη Ορχήστρα Δωματίου Αθηνών, την Καμεράτα σε σεμινάρια Bach υπότη διεύθυνση του Helmut Rilling, με την Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης σε Gala για τη Jeanette Pilou και με το Φεστιβάλ Ναυπλίου 2008.

Τον Ιούνιο του 2008 συνεργάστηκε με την Πειραματική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Αρχιμουσικός/Καλλιτεχνικός σύμβουλος- Θόδωρος Αντωνίου)στο έργο του Βίκτορ Ούλμαν « Ο αυτοκράτορας της Ατλαντίδας », τραγουδώντας το ρόλο της Bubikopf.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

 

Βρανούση Ντιάνα

Βρανούση ΝτιάναΣπούδασε στο Ωδείο Αθηνών (τάξη M.Χαιρογιώργου) αποφοιτώντας το 1968 με Α' βραβείο. Το 1969 πήρε πτυχίο αρμονίας με `Aριστα και τιμητική διάκριση (τάξη Μ.Παλλάντιου). Τον ίδιο χρόνο, με υποτροφία της Ακαδημίας Αθηνών, πήγε για σπουδές στο Παρίσι.

Μελέτησε με την Yvonne Loriod, ενώ παράλληλα σπούδασεστην Ecole Normale και το 1973 πήρε τη Licence de Concert (δίπλωμα σολίστ) με Άριστα.

Στη συνέχεια μελέτησε για 2 χρόνια με τον Pierre Sancan. Πήρε επίσης μέρος σε θερινά Σεμινάρια της Γερμανίας (όπου μελέτησε με τον Yakov Zak και τη Bella Dawidowitsch στη Μουσική Ακαδημία της Βαϊμάρης). Παράλληλα συνέχισε τις σπουδές των ανώτερων θεωρητικών, παίρνοντας πτυχίο αντίστιξης και φούγκας με Άριστα παμψηφεί.

Έχει παίξει ως σολίστ με την ΚΟΑ, την ΚΟΘ και τη Συμφωνική της ΕΡΤ και έχει δώσει δεκάδες ρεσιτάλ σε πολλές ελληνικές πόλεις και πόλεις του εξωτερικού (Παρίσι,Ρώμη, Φλωρεντία, Λονδίνο, Μασσαλία,κ.λπ.). Έχει στο ενεργητικό της πολλές Α' εκτελέσεις έργων Ελλήνων και ξένων συνθετών (Millhaud, Messiaen,κ.λπ.).

Επίσης έπαιξε σε Α' εκτέλεση στην Ελλάδα ονομαστά κοντσέρτα για πιάνο μεγάλων συνθετών του 20ού αι. (Poulenc, Stravinsky, κ.ά.). Πήρε μέρος: στις "Παγκόσμιες Μουσικές Μέρες 1979", στα "Ευρωπάλια 1982", σε "Φεστιβάλ Πεντέλης", "Δημήτρια", "Διεθνείς Μουσικές Μέρες Θεσ/νίκης".

Συμμετείχε επίσης στη "Συνάντηση Μεσογειακής Μουσικής 1985" (Ελλάδα,Ιταλία,Γαλλία), στο "Midem 87" στις Κάννες, στο "4o Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής της Νάπολης", στις "Διεθνείς Εβδομάδες Μουσικής της Ορλεάνης 1987", στο "Eλληνικό Φεστιβάλ του Λονδίνου 1989", στον διεθνή Διαγωνισμό "Ολύμπια",κ.λπ.

Έκανε πολλές ηχογραφήσεις για το Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ηχογράφησε σε δίσκους έργα Bach, Beethoven, Prokofiev, Shostakovitch, Tansman, Γ.Α Παπαϊωάννου,Ριζιώτη, Τραυλού και Σκαλκώτα

 

Καρυώτη Κατερίνα

Καρυώτη ΚατερίναΗ Καρυώτη Κατερίνα γεννήθηκε στα Χανιά το 1989. Ξεκίνησε κλασική κιθάρα σε ηλικία 10 ετών και πήρε πτυχίο το 2012 με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί» και υποτροφία από το Ωδείο Αθηνών με καθηγητή τον Κώστα Κοτσιώλη.

Το 2014 πήρε το δίπλωμά της με βαθμό «Άριστα παμψηφεί και Β΄βραβείο» με καθηγητή τον Μιχάλη Σουρβίνο από το ωδείο Ζωγράφου Γ.Πολιτόπουλος. Έλαβε μέρος ενεργά στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Νάξου, το Διεθνές φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης Σύρου και το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κλασικής Κιθάρας Καρδίτσας και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια των OdairAssad,RolandHoffmann, Βασίλη Μαστοράκη, Μπότση Άγγελο,GorbachVladimir, GrettonHaroldκ.α.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στα πλαίσια του Ελευθέρου Εργαστηρίου Μουσικής Παιδείας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, με θέμα «Ιστορικές Περίοδοι».Είναι επίσης μέλος της «Ukulelefriendsorchestra»του Συλλόγου «Φίλοι της Μουσικής» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με διδάσκοντα τον Μιχάλη Σουρβίνο.

Ως σολίστ κιθάρας έχει συμμετάσχει σε συναυλίες μουσικής δωματίου και ρεσιτάλ στην αίθουσα συναυλιών της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Φίλοι της Μουσικής του Μεγάρου μουσικής Αθηνών, στην Αίθουσα Συναυλιών του Διεθνούς Καλλιτεχνικού Δικτύου ATHENAEUM, του «Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός», του κολεγίου IndianapοlisΑθηνών, στο Ιωνικό Κέντρο, τη Βίλα Κοτοπούλη Ζωγράφου, το ανοικτό θέατρο δήμου Ζωγράφου, το AthensCentre, το Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ζωγράφου, στο ΩδείοMcGeorgeΣύλλογος Φίλων της Μουσικής Ραφήνας, HalfNoteκαι αλλού.Από

το 2013 είναι ενεργό μέλος του Αθηναικού Καλλιτεχνικού Δικτύου (AthensArtNetwork) με συμμετοχές σε συναυλίες στον Εθνικό Κήπο κ.α.. .
Το 2013 απέσπασε το 2ο βραβείο στο διαγωνισμό του «Διεθνούς Φεστιβάλ Κλασικής Κιθάρας Ερμούπολης».

Το 2014 απέσπασε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό του «Πανελληνίου Φεστιβάλ Καρδίτσας» στην κατηγορία των σολίστ, καθώς επίσης το τρίτο βραβείο στον μουσικό διαγωνισμό «Φίλωνα» στην ίδια κατηγορία. Είναι μόνιμο μέλος του «AthensChamberEnsemble 2012» υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μιχάλη Σουρβίνου. Διδάσκει κλασική κιθάρα στο Ωδείο Ζωγράφου Γεώργιος Πολιτόπουλος και στο Σύγχρονο Ωδείο Αθηνών. Παρακολουθεί μεταπτυχιακά μαθήματα κλασικής κιθάρας στο δημοτικό ωδείο Νίκαιας με διδάσκοντα καθηγητή τον Μιχάλη Σουρβίνο. Είναι απόφοιτος του τμήματος Κλασικής Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

 

Γανιάρης Σωκράτης

Γανιάρης ΣωκράτηςΓεννήθηκε στη Χίο. Σπούδασε τύμπανα και θεωρία στο ‘Κεντρικό Ωδείο’ του Κώστα Κλάββα ,κρουστά στη σχολή παραδοσιακής μουσικής του

Αριστείδη Μόσχου και παράλληλα ανθρωπιστικές επιστήμες στο Deree College.

Στη συνέχεια σπούδασε jazz και latin μουσική στο ‘Grove school of music’ και στο ‘Musicians Institute’ στο Λος Άντζελες και ακολούθως
κλασικά κρουστά στο Δημοτικό Ωδείο Μοσχάτου στην τάξη του Κώστα Βορίση.

Έχει συνεργαστεί με πολλούς τραγουδιστές και μουσικούς της έντεχνης σκηνής και με αρκετά σχήματα σύγχρονης μουσικής σε ζωντανές εμφανίσεις και στη δισκογραφία. Είναι καθηγητής μοντέρνων και παραδοσιακών κρουστών.

 

Χριστοδούλου Ευφροσύνη

Η Χριστοδούλου Ευφροσύνη μικρασιατικής καταγωγής γεννήθηκε στην Τασκένδη της Ρωσίας το 1976, πήρε το πτυχίο και το δίπλωμα της στην κλασική κιθάρα από το Ωδείο Αθηνών με καθηγητή τον Κώστα Κοτσιώλη.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασικής κιθάρας στα διεθνή φεστιβάλ Βόλου και Νάξου με τους καθηγητές: Reichenbach, Ivanovic, Jouve, Tamayo, Gallen, Aussel, Zotan, Desiderio.

Έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές και έχει λάβει μέρος σε συναυλία με την ‘Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής’ της ΕΡΤ. Διδάσκει στο ‘Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας.

 

Μιχάλης Σουρβίνος

Μιχάλης ΣουρβίνοςΓεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε κιθάρα με τον Μ. Βαινδηρλή κ’ στην συνέχεια παρακολούθησε τα τμήματα κλασικής κιθάρας, ανώτερων θεωρητικών, σαξοφώνου,

πιάνου και ηλεκτρονικής μουσικής του Southeastern College.
Πήρε πτυχίο & δίπλωμα στην Κλασική κιθάρα από το “Ν.Ω.Θ” με καθηγητή τον Κ. Κοτσιώλη, πτυχίο Αρμονίας από το Ωδείο ”Athenaeum” με καθηγητή τον Χ. Ξανθουδάκη.

Παρακολούθησε με επιτυχία το Μεταπτυχιακό Τμήμα Κλασικής Κιθάρας του “Δημοτικού Ωδείου Πειραιά” με καθηγητή τον Κώστα Κοτσιώλη.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασικής κιθάρας με τους : L.Brouwer, P.Bellinati, H.Kuppel , M.Socias , Z. Dukic , Los Angeles Quartet κ.α.

Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών , με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό την διεύθυνση των Θ.Αντωνίου, Λ. Καρυτινού και Β.Φιδετζή , με την Ορχήστρα των Χρωμάτων υπό την διεύθυνση του Μ. Λογιάδη, με την Ορχήστρα Εγχόρδων του Δήμου Αθηναίων, με την Ορχήστρα του Ιονίου Πανεπιστημίου κ.α..

Έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας στο Las Palmas στα Διεθνή Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου και Νάξου, στο Διεθνές Φεστιβάλ Πόρτο Χελίου, στο Φεστιβάλ κιθάρας Καλαμάτας, στο Διεθνές Φεστιβάλ Euro Art Meeting στο Wroclaw της Πολωνίας, στο Διεθνές Φεστιβάλ Ναυπλίου, στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας στο Μέγαρο Μουσικής, στην Αίθουσα Φίλιππος Νάκας , στο Vasteras της Σουηδίας στο ‘’Forum Gitarre Wien 2011’’ κ.α.

Έχει συμπράξει επίσης ως σολίστ στην ερμηνεία του έργου Andaluz του J. Rodrigo με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό την διεύθυνση του L. Brouwer στα πλαίσια του 2ου “Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Συνεργάστηκε ως σολίστ κιθάρας κ’ μαντολίνου με διάφορα μουσικά σύνολα κ’ σημαντικούς Έλληνες κ’ ξένους καλλιτέχνες σε συναυλίες στην Ελλάδα: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ρόδο, Κρήτη κλπ και στο εξωτερικό: Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία, Βέλγιο, Ιταλία,Τουρκία, Κύπρο , Αίγυπτο κ.α.

Έχει αποσπάσει μεταξύ των άλλων το 1ο Βραβείο στο 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, το 1ο Βραβείο στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας στο Las Palmas των Καναρίων Νήσων της Ισπανίας , το 1ο Βραβείο με την Κ.Μ.Α στο 5ο Διεθνές Διαγωνισμό Συνόλων Νυκτών Εγχόρδων στο Julich – Koslar της Γερμανίας και το 3ο Βραβείο με το “ROMIDO CUERDA QUARTET” στον Διεθνή Διαγωνισμό Κιθάρας στο Osnabruck της Γερμανίας το 2004.

Έχει διδάξει σε σεμινάρια στο Διεθνές Φεστιβάλ Βόλου, Νάξου, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Παξούς, Καλαμάτα, στην Μουσική Ακαδημία Vasteras – Στοκχόλμης κ.α.
Διευθύνει το εργαστήρι ‘’Classical on the Rock’s Project’’ (Ορχήστρα Νυκτών οργάνων) στην Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Μαθητές του έχουν βραβευτεί σε διαγωνισμούς κιθάρας.
Eίναι μέλος του ‘’Fuego Guitar Trio’’ κ’ ιδρυτικό μέλος του ‘’Athens Chamber Ensemble 2012’’

 

Ευθυμιάδη Ελισάβετ

Ευθυμιάδη ΕλισάβετΓεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Ξεκίνησε τις σπουδές της στη μουσική σε μικρή ηλικία αρχικά με το πιάνο και στη συνέχεια με την κλασική κιθάρα. Σπούδασε με τον Ιάκωβο Κολανιάν στο Ωδείο Αττικής. Στη συνέχεια έγινε δεκτή

στην τάξη του Κώστα Κοτσιώλη στο Κεντρικό Ωδείο από όπου πήρε το πτυχίο της κιθάρας το 1995 και συνέχισε με τον ίδιο καθηγητή στο Δημοτικό Ωδείο Πειραιά από όπου αποφοίτησε παίρνοντας το δίπλωμά της το 1998 με «άριστα παμψηφεί».

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της κέρδισε το β’ βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό του «Φίλωνα» ενώ συμμετείχε ενεργά σε πολυάριθμα σεμινάρια –masterclasses με διεθνούς φήμης σολίστες και καθηγητές από τους οποίους αξίζει να αναφερθούν οι LeoBrouwer, AnielloDesiderio, ZoranDukic, HubertKäppel, DarkoPetrinjak, MarcoSocias, ScotTennant, AndrewYorkκαι LauraYoung.

Το 1994 παρακολούθησε μαθήματα τελειοποίησης στο Aschaffenburgτης Γερμανίας με τον ManuelBarrueco έναν από τους κορυφαίους κιθαριστές παγκοσμίως και το 1997 συμμετείχε στα σεμινάρια του διεθνούς φεστιβάλ κιθάρας του Άμστερνταμ.

Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες και ρεσιτάλ στην αίθουσα «Παρνασσός», στην Εθνική Πινακοθήκη, στην «Εστία» Νέας Σμύρνης καθώς και σε αρκετές αίθουσες της επαρχίας.

Το 1999 ήταν προσκεκλημένη του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Βόλου όπου εμφανίστηκε με το «ελληνικό κιθαριστικό σύνολο» του οποίου υπήρξε μέλος για αρκετά χρόνια.
Tweet [Pin It]

 

Κονταξάκης Μιχάλης

Κονταξάκης ΜιχάληςΓεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Ξεκίνησε τις σπουδές του στη μουσική σε ηλικία 7 ετών. Σπούδασε κλασική κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο με το Βασίλη Μαστοράκη και στο Δημοτικό Ωδείο Πειραιά στην τάξη του Κώστα Κοτσιώλη από την οποία

αποφοίτησε το 1998 παίρνοντας το δίπλωμά του με "άριστα παμψηφεί" και διάκριση. Παρακολούθησε στη συνέχεια μεταδιπλωματικό κύκλο σπουδών στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας με καθηγητή τον Κώστα Κοτσιώλη τον οποίο ολοκλήρωσε το 2000. Ταυτόχρονα σπούδασε στο πανεπιστήμιο "Robert Schumann" στο Düsseldorf με τον Joaquín Clerch. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 2002 και το μεταπτυχιακό του (Konzertexamen) το2004 στο ίδιο πανεπιστήμιο με την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία. Από το 1993 έως το 2000 παρακολούθησε κατά καιρούς μαθήματα-σεμινάρια από πολυάριθμους σολίστες και καθηγητές διεθνούς φήμης συμπεριλαμβανομένων των: Leo Brouwer, John Duarte, Zoran Dukic, Hubert Käppel, Carlo Marchione και Andrew York.

Η διεθνής σταδιοδρομία του ξεκίνησε μετά από συνεχόμενες επιτυχίες σε διαγωνισμούς κιθάρας. Έχει τιμηθεί με 10 βραβεία από τα οποία ξεχωρίζουν το 1ο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό του Βόλου (1998), το 1ο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό της Sinaia (Ρουμανία 2000), το 2ο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό του Tychy (Πολωνία 2000) και το 2ο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό της Αβάνας (Κούβα 2002). Το 2005 του απονεμήθηκε το 1ο βραβείο στον περίφημο διαγωνισμό "Francisco Tárrega" (Benicássim-Ισπανία).

Οι εμφανίσεις του στην Ευρώπη (Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Ρουμανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Βοσνία, Κροατία …) καθώς και σε ολόκληρη την Ελλάδα συχνά προκάλεσαν εγκωμιαστικές κριτικές. Μεταξύ άλλων έχει δώσει ρεσιτάλ και έχει συμπράξει με ορχήστρες προσκεκλημένος στα διεθνή φεστιβάλ κιθάρας: Βόλου, Νάξου, Düsseldorf (Γερμανία), Gevelsberg (Γερμανία), Sinaia (Ρουμανία), Βουκουρεστίου (Ρουμανία), Las Palmas (Κανάρια Νησιά-Ισπανία), Sernanselle (Πορτογαλία), Φεστιβάλ Guitarmania (Λισσαβόνα-Πορτογαλία) και έχει εμφανιστεί σε αίθουσες όπως το CCB (Centro Cultural de Belem-Λισσαβόνα), το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Teatro Piccolo (Μιλάνο) και το Auditori i Palau de Congressos de Castelló (Ισπανία).

Έχει συμπράξει ως σολίστας με την ορχήστρα AUKSO (Πολωνία), τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Arad (Ρουμανία), την ορχήστρα Filarmonia das Beiras (Πορτογαλία), την Orquesta Sinfonica de Vallés (Ισπανία), την ορχήστρα Collegium Instrumentale de Valencia (Ισπανία), την Ορχήστρα της ραδιοφωνίας του Βουκουρεστίου, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ενώ έχει συνεργαστεί και με την Ορχήστρα των Χρωμάτων.

Έχει ερμηνεύσει σε πρώτη εκτέλεση έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών όπως το έργο “Estudio de ligados” του Joaquín Clerch, έργο αφιερωμένο στο Μιχάλη Κονταξάκη, το “Χορό Νο 2” και το "Στρόβιλο" (επίσης αφιερωμένο στον ίδιο) της Έφης Μαρκουλάκη.

Το 2006 ηχογράφησε για την εταιρεία NAXOS έργα των: M.M.Ponce, F.Martin, E.Krenek, F.Tárrega, A.Khachaturian, καθώς και την πρώτη εκτέλεση του έργου “Preludios de Primavera” του J.Clerch. Το 2008 ηχογράφησε σε πρώτη εκτέλεση το έργο “Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας” του Περικλή Κούκου βασισμένο στην ομώνυμη όπερα-μπαλέτο.

Το 2004 δημιουργεί με τον διακεκριμένο Κροάτη κιθαριστή Dejan Ivanovich το Duo Kontaxakis-Ivanovich που από τότε περιοδεύει συχνά στην Ευρώπη ερμηνεύοντας μουσική για δύο κιθάρες και έχοντας αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές. Ο πρώτος τους δίσκος με έργα J.S.Bach, F.Sor, M.Castelnuovo-Tedesco και J.Rodrigo κυκλοφόρησε το 2010 από την εταιρεία KSGExaudio.

Έχει διδάξει σε σεμινάρια στα πλαίσια πολλών φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αλλά και προσκεκλημένος από εκπαιδευτικά ιδρύματα και πανεπιστήμια του εξωτερικού όπως το Conservatorio Superior de La Coruña, το Conservatorio de Caldas da Rainha και το ινστιτούτο “Jean Piaget” της Λισσαβόνας.

Σήμερα ζει και διδάσκει κιθάρα στην Αθήνα.

 

Κοράκη Ιωάννα-Βασιλική

Κοράκη Ιωάννα-ΒασιλικήΓεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Ξεκίνησε σπουδές πιάνου σε ηλικία 8 ετών, τις οποίες ολοκλήρωσε πλάι στην Άλλα Χαλάψη παίρνοντας Δίπλωμα με βαθμό “Άριστα Παμψηφεί Ά Βραβείο και Χρυσό Μετάλλιο”.Στα 13 της διηύθυνε για πρώτη φορά χορωδία και

παρακολούθησε μαθήματα διεύθυνσης χορωδίας για 5 χρόνια στο Εθνικό Ωδείο. Σε ηλικία 17 ετών ξεκίνησε σπουδές τραγουδιού με την MisaIkeouchi-Κοντογεωργίου, τις οποίες ολοκλήρωσε δίπλα στην Mechthild Σταματάκη, λαμβάνοντας δίπλωμα με βαθμό “Άριστα Παμψηφεί Ά Βραβείο και Χρυσό Μετάλλιο”. Απόφοιτος του UniversityofIndianapolis, κάτοχος MAinMusicPerformanceμε βαθμό Άριστα και θέμα πτυχιακής εργασίας : “Η παιδαγωγική της μουσικής και του πιάνου σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Συνεχίζει σπουδές ανώτερων θεωρητικών και σύνθεσης με τον συνθέτη KeithMoore.Έχει συμμετάσχει στο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Βουδαπέστης-Miskolc Ουγγαρία(2004), όπου της απενεμήθη Τιμητικό Δίπλωμα.

Στον Διέθνή Μουσικό Διαγωνισμό “KlassitcheskoyeNasledie” της Μόσχας, ο οποίος πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Κρατικού Κονσερβατορίου Tchaikovsky και του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσσίας, τιμήθηκε με το τρίτο βραβείο και τον τίτλο Laureate.

Με τον τίτλο Laureate και το τέταρτο βραβείο τιμήθηκε επίσης στον Διαγωνισμό του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Canetti, στην Ουγγαρία (2005).

Έχει λάβει μέρος σε πολλά σεμινάρια και masterclasses στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως πιανίστα και ως μονωδός.(ChristaLudwig, MarkusUlmann, RosannaMauer, IgorLazko, JulianGallant, RobertCanetti, PaulBadura-Skoda κ.α.)

Είναι μέλος του UIACXEnsemble, το οποίο ειδικεύεται στις πειραματικές τέχνες και στην ερμηνεία σύγχρονης και ηλεκτρονικής μουσικής.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο παιδαγωγικής του πιάνου διάρκειας δύο εξαμήνων στο UniversityofIndianapolis
Έχει εμφανιστεί ως σολίστ σε πολλές αίθουσες συναυλιών στην Ελλάδα, Ιταλία, Ουγγαρία, Γερμανία, Ρωσσία, Σερβία, Τσέχικη Δημοκρατία, Γαλλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Είναι οργανίστα του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Νέας Σμύρνης

Ιδρυτικό μέλος του συνόλου Neomenia.

Από την ηλικία των 19 ετών είναι κατά καιρούς έκτακτη συνεργάτις της Χορωδίας της ΕΡΤ υπό τον κ. Αντώνη Κοντογεωργίου της Μεικτής χορωδίας του Δήμου Αθηναίων υπό τον κ. Σταύρο Μπερή και μόνιμο μέλος της Χορωδίας του Φεστιβάλ Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του κ. Αντώνη Κοντογεωργίου, της Χορωδίας Πειραϊκή Αρμονία, υπό τον Γιώργο Παπαθανασίου, των χορωδιών Δήμου Κηφισσιάς και “Διαφωνία”, υπό τον κ. Θανάση Αρβανίτη, των χορωδιών Fonsmusicalis και ΔΕΗ υπό τον κ. Κωστή Κωνσταντάρα.

Είναι υπεύθυνη φωνητικής τεχνικής και σολίστ του φωνητικού συνόλου MusicaSacra υπό τον κ. Χρήστο Παρασκευόπουλο.

 

Σπανάκη Λουκία

Σπανάκη ΛουκίαΗ σοπράνο Λουκία Σπανάκη μεγάλωσε στον Πειραιά.
Από πολύ μικρή ασχολήθηκε με τη μουσική σπουδάζοντας πιάνο.

Το ντεμπούτο της έγινε με την 'Λουτσία ντι Λάμμερμουρ' την οποία ακολούθησαν ρόλοι όπως η Βιολέττα στην Τραβιάτα, η Βασίλισσα της Νύχτας στον Μαγικό Αυλό, Ντόνα Άννα στον Ντον Τζοβάννι, Ροζαλίντε στη Νυχτερίδα, Μουζέττα στη Μποέμ, Μανταμ Χερτς στον Ιμπρεσσαριο.

Έχει εμφανιστεί σε σημαντικά λυρικά θέατρα της Ευρώπης όπως στο Κάρλο Φελίτσε της Γένοβας, στην Όπερα της Στουτγκάρδης, στην Κρεμόνα, στην Παβία, στο Κόμο, στην Μπρέσια, κ.α.

Πήρε δίπλωμα πιάνου από το Ωδείο Πειραιώς (τάξη Γ. Μάνεση) και πτυχίο αρμονίας, αντίστοιξης και φούγκας από το Εθνικό Ωδείο (τάξη Ν. Ξανθούλη).

Μελέτησε τραγούδι στο ωδείο Athenaeum με τη Μαρίνα Κρίλοβιτς από όπου πήρε και το δίπλωμά της και συνέχισε με τη M.L. Cioni στο Milano ως υπότροφος του ιδρύματος Maria Callas.

Πήρε το πρώτο βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό τραγουδιού "Μαργαρίτα Πέρρα" στη Θεσσαλονίκη,

Tο 2003 το πρώτο βραβείο για το ρόλο της Lucia στη Lucia di Lammermoor στο διεθνή διαγωνισμό Giuseppe di Stefano στη Σικελία, ενώ το 2004 κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό AS.LI.CO. , στο Milano για το ρόλο της Violetta στην Traviata.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες και έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ συμπράττοντας με πολλές ορχήστρες (Ελλάδα και Εξωτερικό).

Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Θεσ/νίκης, την ορχήστρα της ΕΡΤ, κ.α.