ESPA Banner

MySync

Σπουδές στην Κλασσική Μουσική

Ακορντεόν - Μπαγιάν - Ακορντεόν κονσέρτου

Γεννήθηκε το 1991 και μεγάλωσε στην Ελλάδα. Ήρθε σε επαφή με το ακορντεόν σε μικρή ηλικία φοιτώντας στο Μουσικό σχολείο Σερρών. Δέχτηκε τα πρώτα μουσικά ερεθίσματα ακούγοντας και παίζοντας ελληνική μουσική, ρεμπέτικο και παραδοσιακές μουσικές της περιοχής όπου μεγάλωσε (Βόρεια Ελλάδα). Παράλληλα απέκτησε το πτυχίο Αρμονίας στην τάξη του Χαράλαμπου Καραμανίδη στο Ωδείο του Συλλόγου Φίλων, Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών.

Στη συνέχεια σπούδασε κλασικό ακορντεόν (μπαγιάν) στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, Bachelor, με τον Κωνσταντίνο Ράπτη (2009-2013) και στο Πανεπιστήμιο Μουσικής του Ανοβέρου (HMTMH), Master, με την Elsbeth Moser (2013-2016). Για την πραγματοποίηση των μεταπτυχιακών σπουδών του έλαβε υποτροφία από το ίδρυμα ¨Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης¨. Του έχουν χορηγηθεί επίσης υποτροφίες από το Ι.Κ.Υ. (για την εισαγωγή του με το μεγαλύτερο βαθμό στο Πα.Μακ., T.MET.), το “Stiftung für die HMTMH” και η μουσική υποτροφία “Χρήστος Σταματίου” του Δήμου Σερρών μεταξύ άλλων. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια κλασικού ακορντεόν με τους Claudio Jacomucci, Geir Draugsvoll, Klemen Leben.

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για τη Σύγχρονη μουσική τον έχει οδηγήσει να συνεργαστεί με συνθέτες όπως τους: Μάνος Τσαγκάρης, Περικλής Λιακάκης, Αποστόλης Κουτσογιάννης, Πέτρος Λειβαδάς, Danbi Jeung, Σεμπάστιαν Διακάκης, Roni Brenner. Ακόμη, συμμετείχε σε σεμινάρια ή ομάδες σύγχρονου ελεύθερου αυτοσχεδιασμού με συντονιστές τους: Antonis Anissegos, Corina Eikmeier, Θύμιος Ατζακάς, James Wylie και Snezana Nesic. 

Την περίοδο 2016-2019 έζησε στο Μπουένος Άιρες ερχόμενος σε επαφή με το tango και μαθαίνοντας μπαντονεόν. Φοίτησε στο Conservatorio Superior de Música ¨Manuel de Falla¨ έχοντας ως καθηγητές τον Rodolfo Daluisio και τον Julio Coviello και παίζοντας στην ορχήστρα tango και folclore του Ωδείου (CSMMF) υπό την καθοδήγηση του πιανίστα Adrian Enriquez. Ηχογράφησε δίσκους με δύο συγκροτήματα που δημιούργησε στο Μπουένος Άιρες, ¨Anámnezy¨ και ¨Kalo Chiriklo¨ (το δεύτερο με την υποτροφία Mecenazgo της κυβέρνησης του Μπουένος Άιρες). Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως τους: Walter Romero, Brian Chambouleyron, Ana Moraitis, Shirlene Silva Oliveira, Myriam Nana Henne-Adda.

Την περίοδο 2019-2020 συμμετέχει στην παραγωγή ¨4 εποχές¨ της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. 

Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια βαλκανικού ακορντεόν με τους Petar Ralchev και Δήμο Βουγιούκα καθώς και στα σύνολα παραδοσιακής μουσικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με καθηγητές όπως τους Σωκράτη Σινόπουλο και Θύμιο Ατζακά. Την περίοδο της παραμονής του στην Αργεντινή δίδασκε ελληνική μουσική στο ίδρυμα ¨Fundación Helénica en Argentina¨. 

Έχει λάβει το 2ο βραβείο στον 1ο Πανελλήνιο διαγωνισμό ακορντεόν (2012) και το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (2012).

Η θέληση του να γνωρίζει τις μουσικές στο περιβάλλον στο οποίο γεννήθηκαν και αναπτύσσονται τον έκαναν να ζήσει και να κινείται σε διαφορετικές χώρες παίζοντας και αλληλεπιδρώντας με μουσικούς προερχόμενους από όλον τον κόσμο. Έχει δώσει συναυλίες σόλο, μουσικής δωματίου ή με διάφορα μουσικά σχήματα σε Ελλάδα, Γερμανία, Αργεντινή, Αγγλία (Cambridge), Γαλλία, Χιλή, Ελβετία, Αυστρία, Κροατία, Σερβία. Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά.

Στην Προκαταρκτική και την Κατωτέρα το μάθημα διαρκεί 40΄, στην Μέση 60΄ και στην Ανωτέρα 80΄ την εβδομάδα και το μάθημα είναι ατομικό.

Subscribe for updates.

Λάβετε στο mail σας τα νέα και τις εκδηλώσεις του ωδείου

    Tο Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας είναι ένα από τα αξιολογότερα μουσικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας, ένα ωδείο με σύγχρονους προσανατολισμούς και εκπαιδευτικά συστήματα, ένα σχολείο με υψηλή στάθμη παρεχομένων σπουδών, στο οποίο λειτουργούν όλα τα τμήματα και oι σχολές.

    Social Media