Κλασική μουσική

Σύνολα μουσικής tango - Tango Lab

 

Σ’ αυτό το εργαστήριο θα παίξουμε tango δίνοντας βάση στα διαφορετικά στιλ των κύριων εκπροσώπων της παράδοσης της orquesta típica de tango (π.χ. Anibal Troilo, Francisco Canaro, Osvaldo Pugliese). Επίσης θα ασχοληθούμε και με πιο μοντέρνα ρεύματα του tango και την διαφορετική τους αισθητική (π.χ. Astor Piazzolla). 

Η ορχηστρική παράδοση του tango έχει πολύ ενδιαφέρον και ευρύ πλαίσιο. Τα βασικά όργανα της orquesta típica είναι συνήθως: μπαντονεόν (3-4), βιολί (3-4), πιάνο, κοντραμπάσο. Συχνά υπήρχε προσθήκη βιόλας ή βιολοντσέλου, κιθάρας ακουστικής ή ηλεκτρικής ή και κάποιου πνευστού οργάνου. Σε πιο σύγχρονες εκδοχές δοκιμάζονται όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί οργάνων. 

Θα γίνει προσπάθεια να υπάρξουν παρουσιάσεις του συνόλου σε milongas ώστε να υπάρξει σύνδεση με την ζωντανή χορευτική κοινότητα του tango και ενδεχομένως να επιστραφεί μέρος των διδάκτρων στους συμμετέχοντες μέσω αμοιβής. 

Το εργαστήριο είναι ανοιχτό σε όλα τα όργανα και επίπεδα. Ανάλογα με τον αριθμό των ενδιαφερόμενων, τους συνδυασμούς οργάνων και το επίπεδο των συμμετεχόντων ενδέχεται να διαμορφωθούν διαφορετικές ομάδες-γκρουπ. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά ομάδα-γκρουπ: 10. 

Συντονισμός/Επιμέλεια ενορχηστρώσεων: Ζιγκερίδης Κωνσταντίνος ( Bandoneon )

Συμμετοχή στον συντονισμό και την επιμέλεια ενορχηστρώσεων: Κοτεπάνος Θεόδωρος-πιάνο

Το κόστος συμμετοχής ανά 9μηνο κύκλο (Οκτώβριο-Ιούνιο) είναι 405 ευρώ, τα οποία δύναται να καταβληθούν σε 3 δόσεις των 135 ευρώ: 1η δόση: με την εγγραφή 2η δόση: Δεκέμβριος 3η δόση: Φεβρουάριος