Μιούζικαλ για παιδιά με την Τζένη Αρσένη

Νέο τμήμα μιούζικαλ για παιδιά κάθε Σάββατο 13.00-14.30 .
Κόστος 45 ευρώ .
Τα τμήματα απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους 4-6 ετών και   7-16 ετών.
Για την λειτουργία των τμημάτων απαιτείται η συμμετοχή τουλάχιστον 6 ατόμων.

 

Η Τζένη Αρσένη, Σκηνοθετιδα Όπερας και Μουσικού Θεάτρου με διεθνή εμπειρία εμπνέει τους μικρούς μας φίλους και τους καλωσορίζει στον κόσμο του μουσικού θεάτρου! Με ιδιαίτερη αγάπη για τα παιδιά, τα ενθαρρύνει και τα καθοδηγεί στην έκφραση, την κίνηση, τη μουσικότητα και, κυρίως, τη συλλογικότητα.

Η εξοικείωση των παιδιών με το θέατρο, την κίνηση και τη μουσική καθώς και η κατανόηση της σημασίας της συνεργασίας μέσα από την ομάδα είναι σπουδαία εργαλεία για κάθε τουςδραστηριότητα. Μαζί της στη μουσική προετοιμασία η Ιωάννα Κοράκη.

Ποιά είναι η Τζένη Αρσένη;

Η Ευγενία (Τζένη) Αρσένη είναι Σκηνοθέτιδα - Δραματουργός, Δρ. Αισθητικής Φιλοσοφίας. Έχει συνεργαστεί με διεθνείς φορείς, Royal Albert Hall, San Francisco Opera Center, Center for Contemporary Opera, Skylight Music Theatre, Oakland Opera House, Εθνική Λυρική Σκηνή, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βερολίνο – Dock 11 κ.α.

Για την παράστασή της Mendelssohn’s Antigone, την οποία σκηνοθέτησε στο Royal Albert Hall για το BBC Proms, τιμήθηκε από το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Antikenfestspiele στην Trier της Γερμανίας.

 

Διακρίθηκε επίσης για την παράσταση που σκηνοθέτησε για τα 50 χρόνια του San Francisco Opera Center καθώς και για την παράστασή της El Cimarrón στο Skylight Music Theatre, η οποία έλαβε την πρώτη θέση για τη θεατρική σεζόν 2013-2014 στο Milwaukee.

Το καλοκαίρι του 2015 έλαβε την τιμητική πρόσκληση να ανοίξει με παράστασή της το Διεθνές Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου της Καζαμπλάνκα στο Μαρόκο και το 2018 συνεργάστηκε με το Teatrul de Artâ Deva και τη Vienna Opera Company.

Συγγραφικά, το θεατρικό έργο της Women of Passion, Women of Greece παίχτηκε στην Ελλάδα για τέσσερις θεατρικές σεζόν και ταξίδεψε από την Αυστραλία και τις Βρυξέλλες μέχρι την Ινδία.

Είναι Σύμβουλος Δραματολογίου του Center for Contemporary Opera της Νέας Υόρκης από το 2012 έως σήμερα. Υπεύθυνη Συντονισμού και Δραματολογίου της Πειραματικής Λυρικής Σκηνής από την αρχή της δημιουργίας της με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Θόδωρο Αντωνίου (2004-2011).

Έχει συνεργαστεί με την Εκπαιδευτική Τηλεόραση ως σεναριογράφος και επιστημονική σύμβουλος σε ντοκιμαντέρ. Είναι κάτοχος πολυάριθμων υποτροφιών και μετέχει με διαλέξεις της σε διεθνή συνέδρια.

 

Δίδαξε Σκηνοθεσία στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (2007-2012), Μελοδραματική στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, Σκηνοθεσία και Υποκριτική στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Θεατρικών Σπουδών του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου και, Όπερα και Μουσικό Θέατρο στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δίδαξε Μελοδραματική στο Ωδείο Αθηνών (2009-2015), στο Εθνικό Ωδείο, στο Μουσικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης και, έχει αναλάβει τα τμήματα της Όπερας (Μελοδραματική) και του Μουσικού Θεάτρου στο Σύγχρονο Ωδείο Αθηνών από το 2015 και στο Ωδείο Kodály.

Επιπρόσθετα, δημιούργησε την κατέθυνση σπουδών Minor in Theater and Performance στο Hellenic American University, όπου διδάσκει. Είναι ιδρυτικό μέλος του διεθνούς φορέα Artivism Drives Democracy για την τέχνη και την κοινωνική αλλαγή.

Οι σπουδές της περιλαμβάνουν: Θεατρολογία και Σκηνοθεσία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, μεταπτυχιακή έρευνα στη Φιλοσοφία (UCL) και διδακτορική διατριβή (Αισθητική Φιλοσοφία, Όπερα, Αρχαία Τραγωδία) στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Royal Holloway), Σκηνοθεσία Όπερας (Boston University), Σκηνοθεσία Κινηματογράφου στη New York Film Academy και μουσικές σπουδές πιάνου, θεωρητικών και χορού έως και σήμερα.

Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Πρόεδρος του Ελληνικου Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, Έφορος Δημοσίων Σχέσεων του Πανελληνίου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Είναι μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και είναι εκλεγμένη εκπρόσωπος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών στην Ένωση Σκηνοθετών Ευρώπης (FERA).

 

 

ΙΩΑΝΝΑ – ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΡΑΚΗ

 - M.A. in Music
 

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Ξεκίνησε σπουδές πιάνου σε ηλικία 8 ετών, τις οποίες ολοκλήρωσε με την Άλλα Χαλάψη παίρνοντας Δίπλωμα με βαθμό “Άριστα Παμψηφεί Ά Βραβείο και Χρυσό Μετάλλιο”

Στα 13 της διηύθυνε για πρώτη φορά χορωδία και παρακολούθησε μαθήματα διεύθυνσης χορωδίας για 5 χρόνια στο Εθνικό Ωδείο.

Σε ηλικία 17 ετών ξεκίνησε σπουδές τραγουδιού με την Misa Ikeouchi-Κοντογεωργίου, τις οποίες ολοκλήρωσε δίπλα στην Mechthild Σταματάκη, λαμβάνοντας Δίπλωμα με βαθμό “Άριστα Παμψηφεί Ά Βραβείο και Χρυσό Μετάλλιο”.
Απόφοιτος του University of Indianapolis, κάτοχος MASTER of ARTS in Music Performance με βαθμό “Άριστα με διάκριση” και θέμα πτυχιακής εργασίας : “Η παιδαγωγική της μουσικής και του πιάνου σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας”

Έχει συμμετάσχει στο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Βουδαπέστης-Miskolc Ουγγαρία(2004), όπου της απενεμήθη Τιμητικό Δίπλωμα.
Στον Διεθνή Μουσικό Διαγωνισμό “Klassitcheskoye Nasledie” της Μόσχας, ο οποίος πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Κρατικού Κονσερβατορίου Tchaikovsky και του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσσίας, τιμήθηκε με το τρίτο βραβείο και τον τίτλο Laureate.
Με τον τίτλο Laureate και το τέταρτο βραβείο τιμήθηκε επίσης στον Διαγωνισμό του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Canetti, στην Ουγγαρία (2005).

Έχει λάβει μέρος σε πολλά σεμινάρια και master classes στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως μονωδός και ως πιανίστα. (Christa Ludwig, Markus Ulmann, Rosanna Mauer, Gary Jankowski, Igor Lazko, Julian Gallant, Robert Canetti, Paul Badura-skoda κ.α.)

Είναι ιδρυτικό μέλος του UIACX Ensemble, το οποίο ειδικεύεται στις πειραματικές τέχνες και στην ερμηνεία σύγχρονης και ηλεκτρονικής μουσικής, υπό την διεύθυνση του αμερικάνου συνθέτη Keith Moore. Το σύνολο αριθμεί πολλές εμφανίσεις στην avant-guarde μουσική σκηνή με αποκορύφωμα την εμφάνιση στην έκθεση Soundart στο ZKM/Zentrum fuer Kunst und Medientechnologie στην Karlsruhe της Γερμανίας με την παρουσίαση του έργου “Sound on paper” του Alvin Lucier.

Έχει παρακολουθήσει διετές σεμινάριο παιδαγωγικής του πιάνου και φωνητικής στο University of Indianapolis.

Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια εξειδίκευσης στην jazz αρμονία και στον jazz αυτοσχεδιασμό στις Η.Π.Α.

Έχει εμφανιστεί ως σολίστ σε πολλές αίθουσες συναυλιών στην Ελλάδα, Ιταλία, Ουγγαρία, Γερμανία, Ρωσσία, Σερβία, Τσέχικη Δημοκρατία, Γαλλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Έχει λάβει μέρος σε πολλές παραστάσεις όπερας, χοροθεάτρου και musical.

Είναι οργανίστα του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Νέας Σμύρνης

Τον Νοέμβριο του 2013 βασική ομιλήτρια, για τον τομέα της μονωδίας και της φωνητικής τέχνης της ημερίδας “Από τον αυλό στο εκκλησιαστικό όργανο”, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου, στην Γερμανική Εκκλησία, υπό την αιγίδα της Γερμανικής Πρεσβείας.

“….. η μονωδός Ιωάννα –Βασιλική Κοράκη, ερμηνεύοντας εκκλησιαστικούς ύμνους με την συνοδεία του εκκλησιαστικού οργάνου, έδωσε το ανθρώπινο στοιχείο με τις καταπληκτικές φωνητικές δυνατότητες και την εξαίσια ερμηνεία της.” La vita radio

“Η συμμετοχή της άξιας μουσικού Κοράκη, προσέδωσε παραμυθένια διάσταση στην συναυλία και έκανε το κοινό να θέλει να ταξιδέψει κι αυτό” Πέρσα Δράκου koitamagazine.gr

“Η εξαιρετική μετζοσοπρανο Ιωάννα-Βασιλική Κοράκη με την υπέροχη ερμηνεία της στα έργα του Bach, συνεπήρε το κοινό.” Δημήτρης Ρηγόπουλος, Καθημερινή

“…..η μεσόφωνος Ιωάννα -Βασιλική Κοράκη, με όμορφη και πλούσια φωνή, πλεονεκτική στην χαμηλή περιοχή, απέδωσε τα διαφορετικού ύφους κομμάτια με την ανεπιτήδευτη κατάνυξη που επέβαλαν οι συνθήκες.” Δημήτρης Κιουσόπουλος, Andro.gr για το φεστιβαλ “ΑΝΩ” 2018
Διδάσκει μονωδία και πιάνο στο Ωδείο Νικόλαος Μάντζαρος, στο Σύγχρονο Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο Νέας Μάκρης.

Το 2015 ίδρυσε το φωνητικό σύνολο Cosmic Singers Ensemble, το οποίο παρά την σύντομη πορεία του έχει ήδη εμφανιστεί σε σημαντικές μουσικές αίθουσες, όπως το Μ.Μ.Α., η Γερμανική Εκκλησία Αθηνών και το Κελάρι του Athenaeum.

Σπούδασε επίσης στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας.
Μιλά Γερμανικά , Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Ρώσικα