Μουσικό Νηπιαγωγείο – Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας
 

Μουσικό Νηπιαγωγείο

 
 

 

Μουσική προπαίδεια

Είναι γνωστή σε όλους μας η σημασία της μουσικής αγωγής στην προσχολική ( 4-6 ετών ) και πρώιμη σχολική ( 6-9 ετών ) ηλικία διότι μέσω αυτής επιτυγχάνεται η καλλιέργεια της αισθητικής αντίληψης του παιδιού καθώς και η ομαλότερη ψυχοκινητική, γνωστική και συναισθηματική ανάπτυξή του. Οι σύγχρονες παιδαγωγικές αντιλήψεις θεωρούν ότι με την ψυχαγωγία συμβάλει στην ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητας των παιδιών.
Αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα των ανωτέρω, το Ωδείο μας με ειδικευμένους μουσικοπαιδαγωγούς έχει δημιουργήσει τμήματα ενόργανης μουσικής (πιάνου, κιθάρας, βιολιού, βιολοντσέλου) και τμήμα μουσικής προπαιδείας για μια συστηματική προσέγγιση της μουσικής στηριζόμενη στις ανάγκες των παιδιών.

Μάλιστα θέλοντας να συμβάλλουμε προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε καθιερώσει ειδικές προσφορές,για τις οποίες σας καλούμε να ενημερωθείτε από την γραμματεία μας.


 

Έγχορδα και πιάνο στην προσχολική ηλικία

Οι καθηγητές μας εφαρμόζοντας ειδικό σύστημα, κάνουν πραγματικότητα την μάθηση μουσικού οργάνου από την νεαρή ηλικία των 5 με 6 ετών.

Το μάθημα είναι ατομικό έτσι ώστε ο καθηγητής δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στις ανάγκες αλλά και στις δυνατότητες του κάθε παιδιού για έκφραση, να επιτυγχάνει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.


 

Μουσικοκινητική αγωγή παρέα με ένα φλάουτο

Μουσικοκινητική αγωγή παρέα με ένα φλάουτο

Ηλικίες : 16-22 μηνών (μαζί με γονείς) , 22-3 ετών (μαζί με γονείς), 3-6 ετών (μόνα)
Διάρκεια μαθήματος: 50 λεπτά/εβδομάδα

Το Μουσικοκινητικό Πρόγραμμα που εφαρμόζεται περιλαμβάνει:

  • Μουσικοκινητικές δραστηριότητες .Γνωριμία με τους ήχους.
  • Ενεργητική ακρόαση της Μουσικής. Επαφή με τα μουσικά όργανα
  • Καλλιέργεια φωνής και ρυθμού Ανάπτυξη της δημιουργικότητας μέσα από καλλιτεχνικές δραστηριότητες που βασίζονται στο συνδυασμό Μουσικής-Κίνησης και Λόγου.
  • Η εφαρμογή ενός φροντισμένου μουσικοκινητικού προγράμματος που εφαρμόζεται από εξειδικευμένη μουσικό-παιδαγωγό βοηθάει τα μικρά παιδιά να αγαπήσουν την κίνηση και την μουσική και να γίνουν ήρεμα και ισορροπημένα.
  • Επιπλέον έχει ειδίκευση στο πνευστό μουσικό όργανο φλάουτο.

 

Φλαουτίστας

φλαουτίστας

flaoutistas

Ηλικίες : 6-8 ετών
Διάρκεια μαθήματος: 1 ώρα
Αριθμός ατόμων: 1-4 άτομα

Τι καλύτερο από ένα φλάουτο; Δύο φλάουτα!!! Και τρία… και τέσσερα…. Μία μουσική παρέα ξεκινά με πολλές μελωδίες, πολλά παιχνίδια και πολλές ομαδικές δραστηριότητες. Όλα αυτά μαζί με την παρέα ενός μικρού πολύχρωμου φλάουτου.


 

Ο κύριος και η κυρία φλογέρα

Ο κύριος και η κυρία φλογέρα

Ηλικίες : 6-8 ετών
Διάρκεια μαθήματος: 1 ώρα
Αριθμός ατόμων: 1-4 άτομα

Με τη φλογέρα οδηγό ανακαλύπτεις τον υπέροχο κόσμο των πνευστών. Ένα από τα πιο γνωστά μουσικά όργανα σε προσκαλεί να μπεις στη μουσική του παρέα . Ρυθμός , μουσική και παιχνίδια παρέα με τη φλογέρα μας.


 

Θεατρικό παιχνίδι

Θεατρικό παιχνίδι

Ηλικίες : 3,5 – 8 ετών

Το Θεατρικό παιχνίδι είναι μια δραστηριότητα που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας (3,5-8 ετών).

Τα παιδιά χωρισμένα σε μικρές ομάδες ανάλογα με την ηλικία τους παίζουν, χαίρονται, εκτονώνονται και εκφράζουν τα συναισθήματά τους, ενώ συγχρόνως αναπτύσσουν την κοινωνικότητά τους, την φαντασία, το λόγο και τη δημιουργική σκέψη χρησιμοποιώντας τις τεχνικές του θεάτρου.

 

Μιούζικαλ για παιδιά

 

Αρέσει στο παιδί σας να χορεύει, να τραγουδάει ή να κάνει θεατρικό παιχνίδι;

Γιατί να μην τα κάνει όλα μαζί;

Στο τμήμα Μιούζικαλ για παιδιά έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν κάθε πτυχή της τέχνης αυτής.

Περνώντας καλά μέσα σε μια ομάδα, τα παιδιά μαθαίνουν σωστό τρόπο τοποθέτησης της φωνήςτους (σύστημα CVT), τραγούδια, απόδοση χορογραφίας και ανακαλύπτουν τον κόσμο της υποκριτικής μέσω του παιχνιδιού/αυτοσχεδιασμού.

Έτσι αποκτούν μια σφαιρική άποψη για το Μιούζικαλ, μαθαίνουν να συνεργάζονται και να δημιουργούν.