ESPA Banner DYPA Banner

MySync

Ραυτοπούλου Άλκηστις-Πιάνο

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών με καθηγήτρια τη Μαίρη Ρώτα. Το 1999 πήρε το Δίπλωμά της από το Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας με βαθμό Άριστα Παμψηφεί. Σπούδασε επίσης Γαλλική Φιλολογία στο Université de Bourgogne (Dijon) στη Γαλλία, απ’ όπου αποφοίτησε το 1994.
Την περίοδο 1998-99 συμμετείχε στη θεατρική παράσταση Οδυσσεβάχ της Ξένιας Καλογεροπούλου που ανέβασε το Δημοτικό Θέατρο Αργυρούπολης. Το 2002 έγραψε μουσική για μια σειρά εκπαιδευτικών βιβλίων της Ευαγγελίας Γεωργαντζή με τίτλο Οι Γραμματοήρωες, που διδάσκεται σε σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Το 2003 συνέθεσε κι ενορχήστρωσε για το θεατρικό έργο του Ευγένιου Τριβιζά Το Όνειρο του Σκιάχτρου που ανέβασε το Δημοτικό Θέατρο Αργυρούπολης και την ίδια χρονιά μελοποίησε ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη που παρουσιάστηκαν στην Αίθουσα Τελετών του Φιλολογικού Συλλόγου “Παρνασσός” και στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου. Το 2005 συμμετείχε στον κύκλο συναυλιών Ρεσιτάλ τραγουδιού ανάμεσα σε δύο πιάνα που οργάνωσε το Ωδείο “Φίλιππος Νάκας” και το περιοδικό ‘Δίφωνο’, στο πλαίσιο του οποίου (σε συνεργασία με τη Δέσποινα Στεφανίδου) ενορχήστρωσε και ερμήνευσε τραγούδια για δύο πιάνα, τα οποία τραγούδησε η Καίτη Κουλλιά.
Από το 2008 είναι μέλος (με τους Φώτη Μυλωνά και Σωκράτη Γανιάρη) του μουσικού συγκροτήματος Vice Versa, που συνδυάζει πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις αλλά και επιλεγμένες διασκευές τραγουδιών και οργανικής μουσικής απ’ όλο τον κόσμο. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες και ηχογραφήσεις με μουσικά σχήματα τζαζ, ροκ και έντεχνου ρεπερτορίου. Έχει συνεργαστεί με τους Ορφέα Περίδη, Σωτηρία Λεονάρδου, Martha Moreleon, Πέτρο Δουρδουμπάκη, Σταύρο Παπασταύρου, Θανάση Γκαϊφύλλια, Λήδα Χαλκιαδάκη, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Σοφία Παπάζογλου, Μόρφω Τσαϊρέλη, Βασίλη Γισδάκη, τα “Μακρινά Ξαδέλφια” κ.α. Έχει επίσης συμπράξει, εκτελεστικά και ενορχηστρωτικά, με το μουσικό σύνολο “Οδοιπόροι” του Γιώργου Μάκαρη.
Με την Αμαξοστοιχία-Θέατρο “Το Τρένο στο Ρουφ” και την Τατιάνα Λύγαρη έχει συνεργαστεί από το 1998 για τις παραστάσεις: Λαχτάρα για κεράσια της Agnieszka Osiecka (1998-99), Θέλετε δέντρ’ ανθίσετε, θέλετε μαραθείτε, μουσικοθεατρική παράσταση (2002-03), Άλλο τρένο η αγάπη της Αγαθής Δημητρούκα, μουσική παράσταση (ενορχηστρώσεις και μουσική επιμέλεια, 2006-07), Ο γύρος του κόσμου σε 30 τραγούδια με το μουσικό σύνολο “Ο κήπος της Έδεν” (2010-11), Το Διαστημότρενο του Κυρίου Ιγνάτιου Ροδόλφου Ντε Λος Χούπα Γκλούπα του Ηλία Μαμαλάκη (πρωτότυπη μουσική σύνθεση, 2011-12). Τέλος, τη σαιζόν 2011-12 παρουσίασε με τους Vice Versa και τη χορογράφο Πέπη Ζαχαροπούλου την πρωτότυπη παράσταση Fa(K)ebook Stories στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου “Το Τρένο στο Ρουφ”.

Subscribe for updates.

Λάβετε στο mail σας τα νέα και τις εκδηλώσεις του ωδείου

    Tο Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας είναι ένα από τα αξιολογότερα μουσικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας, ένα ωδείο με σύγχρονους προσανατολισμούς και εκπαιδευτικά συστήματα, ένα σχολείο με υψηλή στάθμη παρεχομένων σπουδών, στο οποίο λειτουργούν όλα τα τμήματα και oι σχολές.

    Social Media