ESPA Banner DYPA Banner

MySync

Χρύσανθος Αλησάφης – Πιάνο, Αρχιμουσικός

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Πήρε δίπλωμα πιάνου από το Ελληνικό Ωδείο (τάξη Τζέννυς Πρωτοπαπά). Σπούδασε διεύθυνση ορχήστρας στο Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών του Βερολίνου, με καθηγητές τους ΡάμπενσταΪν και Βαλλίζερ. Έχει διευθύνει την Συμφωνική Ορχηστρα του Βερολίνου, τα σύνολα Σαξοφώνων, Attaca, και Apollon του Βερολίνου, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Ορχήστρα Εναρμόνια, καθώς επίσης τις Συμφωνικές Ορχήστρες Μπλαβγκόεβγκραντ και Σλήβεν της Βουλαγρίας.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών διηύθυνε τις δύο συναυλίες του Ζαν Μισέλ Ζαρ στο Ηρώδειο (2001). Με την ΕΛΣ συνεργάζεται από το 1984, ως πιανίστας στην μουσική προετοιμασία των μονωδών για τα εκάστοτε παρουσιαζόμενα έργα και ως αρχιμουσικός σε παραστάσεις όπερας και μπαλέτου. Έχει διευθύνει τις όπερες Άννα Μπολένα, Ναμπούκκο, Τραβιάτα, Μάκβεθ, Ο τροβαδούρος, Το ελιξίριο του έρωτα, Η απαγωγή απ το σεράι, Η εύθυμη χήρα, Ο κουρέας της Σεβίλλης, Η ψευτοπεριβολάρισσα. Διηύθυνε τακτικά παραγωγές οπερέτας που ανέβασε η ΕΛΣ στο θέατρο Ακροπόλ: Ο βαφτιστικός, Οι απάχηδες των Αθηνών, Το φιόρο του Λεβάντε, Το μικρόβιο του έρωτα, Το κορίτσι της γειτονιάς κ.ά. Το 1999 διηύθυνε την παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας σε μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου. Το 2008 χειροτονήθηκε ιερέας. Παράλληλα σπουδάζει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο τμήμα Θεολογίας, και εκπονεί διδακτορική διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Μουσικολογίας με τον καθηγητή Λάμπρο Λιάβα. Διδάσκει στο Ωδείο Α. Κορέλλι και διεύθυνση ορχήστρας στο Ωδείο Αθηνών.

Παραγωγές
Φεντόρα (Fedora), 1999
Άννα Μπολένα (Anna Bolena), 2000
Ναμπούκκο (Nabucco), 2001
Το ελιξίριο του έρωτα (L’elisir d’amore), 2002
Φεντόρα (Fedora), 2002
Η απαγωγή από το σεράι (Die Entführung aus dem Serail), 2003
Μάκβεθ (Macbeth), 2003
Ο μυστικός γάμος (Il matrimonio segreto), 2003
Ο τροβαδούρος (Il trovatore), 2003-2004
Η ψευτοπεριβολάρισσα (La finta giardiniera), 2004
Η εύθυμη χήρα (Die lustige Witwe), 2012
Η Κυρά Φροσύνη (Frossini), 2021

Subscribe for updates.

Λάβετε στο mail σας τα νέα και τις εκδηλώσεις του ωδείου

    Tο Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας είναι ένα από τα αξιολογότερα μουσικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας, ένα ωδείο με σύγχρονους προσανατολισμούς και εκπαιδευτικά συστήματα, ένα σχολείο με υψηλή στάθμη παρεχομένων σπουδών, στο οποίο λειτουργούν όλα τα τμήματα και oι σχολές.

    Social Media