Μελοδραματική, Εργαστήριο Όπερας & κύκλος μαθημάτων εκφραστική του σώματος, λόγος και κίνηση

Διδάσκων Καθηγητής: Πέτρος Γάλλιας

Μελοδραματική, Εργαστήριο Όπερας

Το μάθημα απευθύνεται στους μαθητές μονωδίας της Σχολής Ανωτέρας όλων των ωδείων καθώς και Πτυχιούχων και Διπλωματούχων αποφοίτων της Σχολής Μονωδίας.

Μουσική Προετοιμασία: Aulon Bino 


Κύκλος μαθημάτων εκφραστική του σώματος, λόγος και κίνηση

Στον κύκλο μαθημάτων εκφραστικής του σώματος, λόγου και κίνησης απευθύνεται σε ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές.

 

 

Ο Πέτρος Γάλλιας γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1968. Ξεκίνησε μουσικές και χορευτικές σπουδές στη γενέτειρά του. Κατά την τριετία 1982-85 χορογράφησε για το Πειραματικό Χορόδραμα Κέρκυρας και συμμετείχε σε πολλές ευρωπαϊκές συναντήσεις και φεστιβάλ νέων και εφήβων δημιουργών, με την παράλληλη ιδιότητα του συνθέτη και του χορευτή, αποσπώντας διακρίσεις όπως Βραβείο Καλύτερου Νεαρού Ερμηνευτή (Βουλγαρία, 1982), Α΄ Βραβείο Σύνθεσης και Παρουσίασης Έργου (Σύρος, 1983), Βραβείο Πρωτότυπης Σύλληψης Έργου και Α΄ Βραβείο Ερμηνευτή (Νορβηγία, 1984· Βατικανό, 1984· Παρίσι, 1985).

Παρακολούθησε μαθήματα χορού στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό (1986-90). Το 1993 αποφοίτησε από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου και πρωταγωνίστησε στην ταινία Τέλος εποχής του Αντώνη Κόκκινου.

Συνεργάστηκε ευρέως με το ελεύθερο θέατρο (1991-2004), καθώς επίσης με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Φεστιβάλ Αθηνών, το Εθνικό Θέατρο, τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας και Ρούμελης κ.ά. Χορογράφησε σε 72 θεατρικά έργα, 34 όπερες, 27 χοροθεατρικά έργα, 4 μικτά θεάματα κ.ά.

Συνέπραξε με διάσημους σκηνοθέτες, μονωδούς, συνθέτες. Δίδαξε εκφραστική του σώματος στον Χοροθεατρικό Όμιλο του Κολεγίου Αθηνών (1997-2001), στο Εργαστήρι Ηθοποιών του Εθνικού Θεάτρου (1999-2001), καθώς και σε σεμινάρια. Ίδρυσε το Χοροθέατρο Ήρος Άγγελος για το οποίο χορογράφησε πολλά χοροδράματα (1993-2004).

Είναι μέλος του ελληνικού τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού της UNESCO και ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων.

Είναι μόνιμος συνεργάτης της Κάρμεν Ρουγγέρη. Με την ΕΛΣ συνεργάστηκε κατά το διάστημα 1997-2010 ως χορογράφος στις παραγωγές Το καταραμένο φίδι, Ναμπούκκο [Nabucco], Ντον Τζοβάννι [Don Giovanni] και Ριγολέττος [Rigoletto].

Χορογράφησε επίσης τη συμπαραγωγή της όπερας Η υπηρέτρια κυρά [La serva padrona] (2006-07, σε συμπαραγωγή ΕΛΣ και Όπερας Δωματίου Αθηνών).