ESPA Banner DYPA Banner

MySync

Παπάζογλου Σοφία-Παραδοσιακό Τραγούδι

Η Σοφία Παπάζογλου ξεκίνησε την τραγουδιστική της πορεία αξιοποιώντας τις έντονες μνήμες παραδοσιακών και λαϊκών τραγουδιών που είχε χαραγμένες από την παιδική της ηλικία.

Έκανε σπουδές φωνητικής στο Σύγχρονο Ωδείο της Αθήνας με τη Μήδεια Ιασωνίδου. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η επαγγελματική της ενασχόληση με το τραγούδι άρχισε το 1995, όταν ο συνθέτης Νίκος Μαμαγκάκης εντυπωσιασμένος από τις φωνητικές της δυνατότητες, της εμπιστεύτηκε την ερμηνεία των τραγουδιών του κύκλου “Στεναγμός Ανατολίτης” (LYRA, 1996).

Ακολουθούν oκτώ ακόμη προσωπικοί δίσκοι:  Πάμε Νότια – 1998, Όσα σου μοιάζουν – 2003, Πέμπτη Απόγευμα – 2005, ‘Ενα παράξενο ταξίδι – 2008, Μην της μιλάς της μοναξιάς στον ενικό – 2011, Σαν παιδικό παιχνίδι – 2015, Ο χτύπος της καρδιάς μου – 2015, Στου ονείρου τις στροφές – 2017

Εκτός της προσωπικής της δισκογραφίας έχει ακόμη συμμετάσχει σε πολλές άλλες ελληνικές δισκογραφικές παραγωγές.

Η Σοφία Παπάζογλου εκτός από τις σόλο εμφανίσεις της εντός και εκτός συνόρων, συνεργάστηκε επί σκηνής με συνθέτες και τραγουδοποιούς μεταξύ των οποίων τους Γιάννη Μαρκόπουλο, Νίκο Μαμαγκάκη, Μανώλη Ρασούλη, Ευανθία Ρεμπούτσικα, Παναγιώτη Καλαντζόπουλο, Γιώργο Ζήκα, Ορφέα Περίδη, Παντελή Θαλασσινό, Χρήστο Τσιαμούλη, Χρήστο Νικολόπουλο, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Χρήστο Λεοντή, Στέλιο Βαμβακάρη, Λίνα Νικολακοπούλου και Διονύση Σαββόπουλο.

Επίσης συνέπραξε με τραγουδιστές όπως οι: Ελευθερία Αρβανιτάκη, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Μανώλης Μητσιάς, Κώστας Μακεδόνας, Γιάννης Κότσιρας, Γλυκερία, Ελένη Βιτάλη, Δημήτρης Μπάσης, Κατερίνα Κούκα, Λάκης Χαλκιάς, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Νταλάρας, Γιάννης Πάριος κ.α.

Από το καλοκαίρι του 2010 συνεργάζεται μόνιμα με τη Λαική Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης ερμηνεύοντας τα τραγούδια του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό .

Το καλοκαίρι του 2019 συμμετείχε στην επιτυχημένη θεατρική παράσταση «Λωξάντρα» της Μαρίας Ιορδανίδου με το ρόλο της τραγουδίστριας Ευταλίας δίνοντας 55 παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα.

Η Σοφία Παπάζογλου έχει περιοδεύσει με την ορχήστρα της αλλά και σε συνεργασία με γνωστούς Έλληνες τραγουδιστές σε Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία, ΗΠΑ, Iσραήλ, Παλαιστίνη, Αίγυπτο, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία, Βέλγιο, Αυστραλία, Ισπανία, Σουηδία, Φιλανδία και έχει εμφανιστεί σε ιστορικούς και σπουδαίους χώρους εντός και εκτός Ελλάδος.

Subscribe for updates.

Λάβετε στο mail σας τα νέα και τις εκδηλώσεις του ωδείου

    Tο Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας είναι ένα από τα αξιολογότερα μουσικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας, ένα ωδείο με σύγχρονους προσανατολισμούς και εκπαιδευτικά συστήματα, ένα σχολείο με υψηλή στάθμη παρεχομένων σπουδών, στο οποίο λειτουργούν όλα τα τμήματα και oι σχολές.

    Social Media