ESPA Banner DYPA Banner

MySync

Μυλαράκη Μαρία- Πιάνο

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σε ηλικία 7 ετών άρχισε τις σπουδές της στην τάξη πιάνου της Κατίνας Αστεριάδου. Πήρε το Dίπλωμα της με Άριστα παμψηφεί και Α’ βραβείο από την τάξη της Άννας Τσίτσα-Κούνιο. Συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Δραματικών Τεχνών του Graz (Universität für Musik und darstellende Kunst Graz) της Αυστρίας στην τάξη πιάνου της Prof. Anna Maria Bodoky – Krause, από όπου και πήρε το πρώτο της Δίπλωμα καθώς και τoν μεταπτυχιακό είτλο Magistra der Künste (Master of Art) με Άριστα παμψηφεί και Α΄ Βραβείο. Επίσης απέκτησε τον μεταπτυχιακό της τίτλο με Άριστα παμψηφεί στην τάξη πιάνου-μουσικής δωματίου με τον Prof. Chia Chou (Trio Parnassus), ενώ είναι εγγεγραμμένη και στο τμήμα του διδακτορικού. Υπήρξε υπότροφος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Αυστρίας και του Ι.Κ.Υ.
Έλαβε μέρος σε σεμινάρια του ζεύγους Julia και Konstantin Ganev, της Κατερίνας και Γιάννας Πολυζωίδου, καθώς και των Μ. Τιρίμο, Γ. Χατζηνίκο, Μ. Αστεριάδου, Β. Fredriksen, G. Weichert στο EPTA (European Piano Teachers Association), M. Bilson (σεμινάριο Hammerklavier), T. Duis, R. Kehrer, R. Bringolf, M. Hornstein, F. Berner, E. Baich, G. Hamann, καθώς και στα εργαστήρια σύγχρονης μουσικής ‘Impuls’ υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του B. Furrer.
Έχει τιμηθεί με βραβεία τόσο η ίδια όσο και σε διεθνείς διαγωνισμούς μουσικής δωματίου με το Trio Tritonous του οποίου είναι ιδρυτικό μέλος. Η πρώτη της εμφάνιση με ορχήστρα έγινε στην ηλικία των δεκατριών χρόνων με το 2ο Κοντσέρτο του L. v. Beethoven. Έκτοτε έχει εμφανισθεί ως σολίστ σε ατομικά ρεσιτάλ και με ορχήστρα, όπως επίσης και με το Trio Tritonous σε Ελλάδα, Ουγγαρία, Αυστρία, Γερμανία, Ιταλία. Πραγματοποίησε συναυλίες στα πλαίσια του ‘Live Music Now- Yehudi Menuhin’, στην Stefaniensaal Musikverein Graz, στο Bludenz Festival, Leopold Museum Wien, Alte Shmiede-Wien, Opernhaus Graz, στο Φεστιβάλ της Αρχαίας Κορίνθου, στο Φεστιβάλ Δημητρίων, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Ίδρυμα Κακογιάννη παρουσιάζοντας νέους Έλληνες και Αυστριακούς συνθέτες της σύγχρονης μουσικής καθώς και στο πολιτιστικό κέντρο σύγχρονης τέχνης Kultruzentrum bei Minoriten-Austria, με το 80λεπτό έργο του Morton Feldman.
Έχει παίξει έργα σε πρώτες εκτελέσεις και έχει ηχογραφήσει τόσο σόλο, όσο και με το Trio Tritonοus στο Κρατικό Αυστριακό Ραδιόφωνο (ORF), ενώ έχει εμφανισθεί κατά επανάληψη σε ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματα (ΕΡΤ). ‘Εχει στο ενεργητικό της πλήθος συμπράξεων με σύνολα σύγχρονης μουσικής και σύνολα μουσικής δωματίου, ενδεικτικά, Blasorchester der Kunst Universität Graz, Ensemble Zeitfluss, Χορωδία της ΕΡΤ, Κουαρτέτο Αιμίλιος Ριάδης, ‘Τριο Μ’ – Κυριακάτικα Πρωϊνά της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης κ.α. Είναι μέλος του πιανιστικού σχήματος Piandaemonium (6 πιάνα – 12 πιανίστες).
Έχει διδάξει στο Νομαρχιακό Ωδείο Φλώρινας υπό την διεύθυνση της Δόμνας Ευνουχίδου, στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης, στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης, στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, στη Musikschule Gratwein – Austria, Musikschule Hausmannstaetten – Austria. Από το 2009-2012 κατείχε θέση Λέκτορα στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας.

Subscribe for updates.

Λάβετε στο mail σας τα νέα και τις εκδηλώσεις του ωδείου

    Tο Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας είναι ένα από τα αξιολογότερα μουσικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας, ένα ωδείο με σύγχρονους προσανατολισμούς και εκπαιδευτικά συστήματα, ένα σχολείο με υψηλή στάθμη παρεχομένων σπουδών, στο οποίο λειτουργούν όλα τα τμήματα και oι σχολές.

    Social Media